Trivia Quiz Questions Answers for Grade 1 Kids Students

Importance of Trivia Questions for Grade 1st Students:

Trivia Questions for Grade 1: Grade 1st is an important education year in the life of every young kids/student who has just stepped into any school. At such an early age, all the children’s mind is vulnerable and more receptive to learning various new things every moment or every day. Hence, having a basic trivia knowledge about the surroundings helps kids or students to boost his or her confidence level along with enhancing his or her education or knowledge about current events trivia and day-to-day events.

In this educational web portal, every parent can easily get a huge number of trivia quiz for 1st Grade or trivia quizzes grade 1st or grade 1 trivia questions and answers which is based on all the important subjects which are very important and beneficial for every kid. So, carefully download or printout of these Trivia Questions for Grade 1 pdf file or online Trivia Quiz for 1 Grade Kids/Students and provide to your kids/children.

Why the 1st Grades are so Important?

AS we know, the early elementary years are when the basic foundations are laid for your kid’s entire future education. The elementary schooling relies upon building a basic knowledge of various subjects layer by layer and if a kid gets behind in the early years it becomes increasingly difficult to catch-up later. This is key reason because most of the educationalists always believe that Grade 1st provide the greatest opportunity for parents to have an impact on their children’s education.

Frequently Asked Trivia Questions for 1st Grade Kids/Students (1st Grade Trivia Quiz):

Q. 1. What is your First and Last Name?

Q. 2. What is your Father’s Name?

Q. 3. What is your Mother’s Name?

Q. 4. How many brothers do you have?

Q. 5. How many sister’s do you have?

Q. 6. Where do you live now?

Q. 7. What is your school name?

Q. 8. What is your school address?

Q. 9. What is Father’s Mobile Phone Number?

Q. 10. What is your Home Address?

Q. 11. Who is your class teacher?

Q. 12. What is the name of your Class Teacher’s?

Q. 13. How many friends do you have in school?

Q. 14. How many members in your family?

Q. 15. How are you old?

Grade 1 Trivia Quiz (Easy Trivia Questions and Answers for 1st Grade):

Q. 1. Which animals are carnivores?
Ans: Eat other animals

Q. 2. What is a herbivorous animal?
Ans: Eat Only Plants

Q. 3. What is the colour of unripe Papaya?
Ans: Green

Q. 4. What is the colour of unripe Apple?
Ans: Green

Q. 5. What is the colour of unripe Bananas?
Ans: Green

Q. 6. How many letters in English Alphabets?
Ans: 26 Letter

Q. 7. What is the last letter in English Alphabets?
Ans: Z

Q. 8. What is the first letter in English Alphabets?
Ans: A

Q. 9 What number comes before 8?
Ans: 7

Q. 10. Complete the world spelling “ A_P_E”?
Ans: APPLE

Q. 11. What number comes before 4?
Ans: 3

Q. 12. What number comes after 3?
Ans: 4

Q. 13. What number comes before 2?
Ans: 1

Q. 14. How many zeros are there in 10?
Ans: One Zero

Q. 15. Where does Lion live?
Ans: Jungle

Q. 16. What is the colour of the sky
Ans: Blue

Q. 17. How many days in a leap year?
Ans: 366 Days

Q. 18. How many days in a Year?
Ans: 365 Days

Q. 19. What is the first day of Week?
Ans: Monday

Q. 20. What is the last day of Week?
Ans: Sunday

Q. 21. How many days in a one week?
Ans: 7 Days

Q. 22. How many colours in a rainbow?
Ans: 7 Colors

Q. 23. How many noses do you have?
Ans: One Nose

Q. 24. What colour are leaves on trees?
Ans: Green

Q. 25. What colour is grass in the fields?
Ans: Green

Fill In The Blanks 1st Grades Trivia Quiz Questions and Answers:

Q. 1. Generally, all the tired people need…?
Ans: Sleep

Q. 2. If you freeze simple water you get…?
Ans: Ice

Q. 3. Generally, all the thirsty people need…?
Ans: Water

Q. 4. The lion is a carnivores animal because they Eat…?
Ans: Other animals

Q. 5. The hippopotamus is a herbivorous animal because they Eat…?
Ans: Plants

Q. 6. If you boil water you get…?
Ans: Steam

Q. 7. Generally, all the hungry people need…?
Ans: Food

Q. 8. The cow is a farm animal and gives us….?
Ans: Milk

Q. 9. Ears are generally used to….?
Ans: Hear

Q. 10. Eyes are generally used to….?
Ans: See

Easy Trivia for Grade 1 Students (List of Important Trivia Quiz for Grade 1):

Q. 1. How many months do we have in a Single Year?
a) 12 Months
b) 13 Months
c) 24 Months
d) 11 Months
Ans: 12 Months

Q. 2. How many Hours there in a Single Day?
a) 26 Hours
b) 22 Hours
c) 24 Hours
d) 25 Hours
Ans: 24 Hours

Q. 3. How many seconds are there in a minute?
a) 60 Hours
b) 60 Seconds
c) 90 Seconds
d) 100 Seconds
Ans: 60 Seconds

Q. 4. How many minutes are there in an Hour?
a) 75 Minutes
b) 50 Minutes
c) 60 Minutes
d) 45 Minutes
Ans: 60 Minutes

Q. 5. How many days do we have in a week?
a) 5 Days
b) 6 Days
c) 7 Days
d) 8 Days
Ans: 7 days

Math Simple Trivia quiz for Grade 1 Students (Math Trivia Quiz Questions for Grade 1st Students):

Q. 1. What is 1 + 1?
a) 2
b) 4
c) 0
d) 1
Ans: 2

Q. 2. What is 2 + 2?
a) 3
b) 4
c) 6
d) 5
Ans: 4

Q. 3. What is 2+ 3?
a) 5
b) 6
c) 4
d) 1
Ans: 5

Q. 4. What is 3+ 4?
a) 1
b) 8
c) 6
d) 7
Ans: 7

Q. 5. What is 5 + 5?
a) 10
b) 12
c) 11
d) 8
Ans: 10

Q. 6. What is 5 – 3?
a) 3
b) 4
c) 2
d) 4
Ans: 2

Q. 7. What is 7 – 7?
a) 7
b) 0
c) -1
d) 1
Ans: 0

Q. 8. What is 8 – 3?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 2
Ans: 5

Q. 9. What is 5 – 4?
a) 0
b) 1
c) 3
d) 9
Ans: 1

Q. 10. What is 7 – 4?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 11
Ans: 3

Q. 11. What is 2 * 2?
a) 5
b) 2
c) 4
d) 3
Ans: 4

Q. 12. What is 3 * 3?
a) 9
b) 8
c) 7
d) 5
Ans: 9

Q. 13. What is 2 * 3?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 4
Ans: 6

Q. 14. What is 1 * 1?
a) 2
b) 1
c) 3
d) 0
Ans: 1

Q. 15. What is 3 * 4?
a) 11
b) 12
c) 09
d) 10
Ans: 12

Grade 1 Trivia Quiz Questions Answers (Trivia for Kids Grade 1):
Trivia Questions and Answers for Grade 1: Simple Trivia Quiz for Grade 1 Kids:

For more related trivia questions and answers,

Trivia Question Answers For Grade 2 Students

Trivia Question Answers for Grade 3 Students

Trivia Question Answers for Grade 4 Students

Trivia Question Answers for Grade 5 Students

Trivia Question Answers for Grade 6 Kids

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 7 & 8 Students

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 9 & 10 Students

Note: If you have any kinds of doubt regarding Trivia Questions for Grade 1 then you can write to us in the below comment section and our team try to solve your query as soon as possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *