Trivia Questions for Grade 5 Students

Importance of Trivia Questions for Grade 5 Students:

Trivia Questions for Grade 6 Kids: Hello Student! Here are some of the very important trivia questions for grade 5 students (grade 5 trivia questions for kids). It is not just a questions but it also contains all the correct answers to each and every trivia questions for 5 grade kids. All the students who are studying in grade 5th and looking for more important trivia questions and answers which are based on all the important subjects related to 5 grade students then you are in right place because in the below section you can easily get online trivia questions for 5 grade kids (online trivia quiz for 5 grade students). These trivia questions and answers are generally based on world politics, current event, history, geography, science, entertainment, art & culture. So, carefully learn these simple trivia questions answers and increase your basic trivia knowledge on different subjects including what’s going on your surrounding.

Grade 5 Trivia Quiz (Easy Trivia Questions and Answers for 5th Grade):

Q. 1: What is the name of the ocean, which is off the California coast?
A: The Pacific Ocean

Q. 2: What type of colour are the stars in the United States of America Flag?
Ans: White

Q. 3: What is the name of the first President of the United States?
Ans: George Washington

Q. 4. Generally, Eggs are used for what?
Ans: Eating and Baking

Q. 5: Where does the United States President live, while in office?
Ans: White House

Q. 6: What is the name of the athlete, who has won the greatest number of gold medals at a single Olympics?
Ans: Michael Phelps

Q. 7: How many gold medals won by Michael Phelps at a single Olympics?
Ans: 8 Gold medals

Q. 8. In Which year Michael Phelps won 8 gold medals and where?
Ans: At the Beijing Olympic games, 2008

Q. 9: The Statue of Liberty situated in which country?
Ans: United State

Q. 10: Which country was gifted “The Statue of Liberty” to the United States America?
Ans: France

Q. 11. Who invented electricity?
Ans: Benjamin Franklin

Q. 12. Who invented the electric bulb?
Ans: Thomas Alva Edison

Q. 13: What is the name of the country, that first made the use of paper money?
Ans: China

Q. 14: What is the name of the country where did the Olympic Games originate?
Ans: Greece

Q. 15: What is the name of the fruit, which is the most popular and most consumed in the world?
Ans: Bananas

Trivia Questions for Grade 5: or Online 5th Grade Trivia Questions and Answers

Q. 16: Which is the biggest spider in the world?
Ans: Tarantula.

Q. 17. What is the name of Eight Planets which are presents in our solar system?
Ans: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.

Q. 18: In the present time, which is the smallest country in the world?
Ans: The Vatican

Q. 19: Which Vitamin also knew as Ascorbic Acid?
Ans: Vitamin C

Q. 20: Which U.S. President is Barack Obama?
Ans: 44th President of the United States

Q. 21: Which is taller? The Eiffel Tower or The Statue of Liberty?
Ans: The Eiffel Tower (320 metres tall)

Q. 22: What is the hight of the Eiffel Tower?
Ans: 320 metres

Q. 23: What is the hight of the Statue of Liberty?
Ans: 93 metres

Q. 24. Who was the 16th president of the United States?
Ans: Abraham Lincoln

Q. 25. Which is the highest mountain in Africa?
Ans: Mount Kilimanjaro

Q. 26: In which year was Alaska sold to the U.S.?
Ans: 1867

Easy Trivia for Grade 5 Students (List of Important Trivia Quiz for Grade 5):

Q. 1: Where is the world highest building situated?
Ans: In Dubai.

Q. 2: A students who study rocks is called a what?
A: A geologist

Q. 3: Which is the outermost layer of skin?
Ans: Epidermis

Q. 4: Which is the lightest gas In the world?
Ans: Helium

Simple Trivia quiz for Grade 5 Students (Trivia Quiz Questions for Grade 5th Students):

Q. 1. The Yellow Sea is located between which countries in the world?
Ans: China and Korea

Q. 2. An Aurora is a type of what?
Ans: Natural Ligh

Q. 3. What is the name of the place where is the lowest temperature?
Ans: Vostok Station, Antarctica

Q. 4. What is the national sport of the United States of America?
Ans: Baseball

Q. 5. What is the national sport of Argentina?
Ans: Pato

Q. 6. What are the national sports of Brazil?
Ans: Football

Q. 7. What are the national sports of Canada?
Ans: Lacrosse (summer), Ice Hockey (winter)

Q. 8. What are the national sports of Jamaica?
Ans: Cricket

Q. 10. What are the national sports of Colombia?
Ans: Tejo

Q. 11. When was the “Hoover Dam” built?
Ans: 1931 to 1935

Q. 12. The “Grand Coulee Dam” built on which river?
Ans: the Columbia River

Q. 13. Where is the Grand Coulee Dam situated?
Ans: United States

Q. 14. What is the main purpose to build the construct the Grand Coulee Dam?
Ans: Power, regulation, irrigation

Q. 15. What is the Opening date of “Grand Coulee Dam”?
Ans: June 1, 1942

Q. 16. What is the current status of “Grand Coulee Dam”?
Ans: Operational

Q. 17. What is the hight of “Grand Coulee Dam”?
Ans: 550 ft (168 m)

Q. 18. “Dworshak Dam” built on which river?
Ans: Clearwater River

Q. 19. Where is the “Dworshak Dam” situated?
Ans: Idaho, United State

Q. 20. Canada is situated in which Continent?
Ans: North America Continent

Q. 1: Which metal is the most attracted to a magnet?
a) Copper,
b) Iron
c) Aluminum?
d) Gold
Ans: Iron

Grade 5 Trivia Quiz Questions Answers (Trivia for Kids Grade 5):

Q. 1. A big formation of the Ozone hole is maximum over?
Ans: Antarctica

Q. 2. Where is the “Ground Zero” situated?
Ans: New York

Q. 3. It is true not? The new Britain and New Ireland are part of Papua New Guinea.
Ans: True

Q. 4. Where is the oldest refinery (in working conditions) situated?
Ans: Texas

Q. 5. The capital city of the United States is situated on the banks of which river?
Ans: Potomac

Q. 6. Black forests are found in which country?
Ans: Germany

Q. 7. Helgoland island is the part of which country?
Ans: Germany

Q. 8. Where is the “Three Gorges Dam” situated?
Ans: China

Q. 9. What is the maximum height of “Three Gorges Dam”?
Ans: Height: 181 m

Q. 10. Where is the “Oroville Dam” situated in the United State?
Ans: California, US

Q. 11. What is the Maximum Length of “Oroville Dam”?
Ans: 6,920 ft (2,109 m)

Q. 12. The Greenland island (world largest island) is an integral part of which country?
Ans: Denmark

Q. 13. The “Red Cliff Line” is the borderline between which countries?
Ans: India and Pakistan

Q. 14. Which is the largest country according to the land area?
Ans: Russia

Q. 15. Which is the 7 largest country in the world according to the land area?
Ans: India

Q. 16. Which is the 2nd largest country in the world according to the land area?
Ans: Canada

Q. 17. Which is the 3rd largest country in the world according to the land area?
Ans: United State of America

Q. 18. Which is the 4th largest country in the world according to the land area?
Ans: People’s Republic of China

Q. 19. Which is the 5th largest country in the world according to the land area?
Ans: Brazil

Q. 20. Which is the 6th largest country in the world according to the land area?
Ans: Australia

Trivia Questions and Answers for Grade 5: Simple Trivia Quiz for Grade 5 Kids:

Q. 1. The “River Ganga” flows in which country?
Ans: India

Q. 2. How many countries does the Nile river flow through?
Ans: 9 countries

Q. 3. What is the name of 9 countries through which the Nile River flows?
Ans: Egypt, Tanzania, Rwanda, Uganda, Burundi, Kenya, Ethiopia, Sudan, and Zaire

Q. 4. What is the Maximum Length of Nile River?
Ans: 6,650 km (4,130 mi)

Q. 5. What is the maximum length of the Amazon River?
Ans: 7,000 km (4,300 mi)

Q. 6. The “Yangtze River” Flows in which country?
Ans: China

Q. 7. The “Congo River” flows in which country?
Ans: Africa

Q. 8. What is the maximum length of “Congo River”?
Ans: 4,700 km

Q. 9. The “Yellow River” flows in which country?
Ans: China

Q. 10. What is the maximum length of “Congo River”?
Ans: 5,464 km

Q. 11. How many states the United States have?
Ans: 50 States

Q. 12. What is the Dialing code of United State?
Ans: +1

Q. 13. “Moscow” is the capital city of which county?
Ans: Russia

Q. 14. “Washington, D.C.” is the capital city of which country?
Ans: Unites State

Q. 15. “Ottawa” is the capital city of which country?
Ans: Canada

Q. 16. “New Delhi” is the capital city of which country?
Ans: India

Q. 17. What is the Dialing code of Canada?
Ans: +1

Q. 18. What is the Calling code‎ of Russia?
Ans: +7

Q. 19. What is the Dialing code of China?
Ans: +86

Q. 20. Which is the largest city of China?
Ans: Shanghai‎

For more related trivia questions and answers,

Online Trivia Quiz Questions and Answers for 1st Grade Kids:

Trivia Question Answers For Grade 2 Students

Trivia Question Answers for Grade 3 Students

Trivia Question Answers for Grade 4 Students

Trivia Question Answers for Grade 6 Kids

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 7 & 8 Students

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 9 & 10 Students

:
Note: If you have any kinds of issue and doubt with Trivia Questions for Grade 5 that time you can just write to us by using comment section. Out team will responce as soon as possible with suitable ways.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *