Trivia Questions for Grade 3

Importance of Trivia Questions for Grade 3:

Online Trivia Questions for Grade 3 Kids: Hello Parents! If you have kids and studying in grade 3 then you are in the right place because in this time we are trying to provide a number of important Trivia Questions for Grade 3 which are based on the various important subject such as. So what are you waiting for? Just take these ultimate 3rd grade quizzes and also check if you’re the master of any subject. These 3rd grade questions or 3rd grade trivia questions that we have made up of well-researched and interesting trivia quiz questions that test your general awareness and also grasp of the all-important subject. With the help of these below trivia quizzes for 3 grade, you can easily learn something new important knowledge about 3rd grade with every question you attempt.

List of Important and Simple Online Trivia Questions for Grade 3 (Online 3rd Grade Trivia Questions and Answers)

Q. 1. What is the full form of UN?
Ans: United Nations

Q. 2. What is the full form of FAO?
Ans: Food and Agriculture Organization

Q. 3. What is the full form of ILO?
Ans: International Labour Organization

Q. 4. What is the full form of UNHCR?
Ans: United Nations High Commissioner for Refugees

Q. 5. What is the full form of UNAIDS?
Ans: Joint United Nations Programme on HIV/AIDS

Q. 6. What is the full form of UNAEC?
Ans: United Nations Atomic Energy Commission

Q. 7. What is the full form of UNESCO?
Ans: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

Q. 8. What is the full form of WHO?
Ans: World Health Organization

Q. 9. What is the full form of ASEAN?
Ans: Association of Southeast Asian Nations

Q. 10. What is the full form of OIC?
Ans: Organisation of Islamic Cooperation

Q. 11. Where is the headquarters of Organisation of Islamic Cooperation (OIC)?
Ans: Jeddah, Saudi Arabia

Q. 12. Where is the headquarters of SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation)?
Ans: Kathmandu, Nepal

Q. 13. What is the full form of SAARC?
Ans: South Asian Association for Regional Cooperation

Q. 14. Where is the headquarters of World Bank?
Ans: Washington D.C., United States

Q. 15. Which is the formation year of World Bank?
Ans: 1944

Q. 16. Where is the headquarters of International Monetary Fund (IMF)?
Ans: Washington, D.C

Q. 17. Where is the headquarters of ICC?
Ans: Dubai, United Arab Emirates

Q. 18. What is the full form of ICC?
Ans: International Cricket Council

Q. 19. What is the full form of IOC?
Ans: International Olympic Committee

Q. 20. Where is the headquarters of the International Olympic Committee (IOC)?
Ans: Lausanne, Switzerland

Grade 3 Trivia Quiz (Easy Trivia Questions and Answers for 3rd Grade):

Q. 1. Where is the capital city of Canada?
Ans: Ottawa

Q. 2. Where is the capital city of India?
Ans: New Delhi

Q. 3. Where is the Capital city of China?
Ans: Beijing

Q. 4. Where is the Capital city of Japan?
Ans: Tokyo

Q. 5. Where is the capital city of United Kingdom?
Ans: London

Q. 6. Where is the Statue of Unity situated?
Ans: Gujarat, India

Q. 7. Where is the Taj Mahal situated?
Ans: Uttar Pradesh, India

Q. 8. Where is world Highest Mountain the Everest is located?
Ans: Nepal

Q. 9. Which is the largest country in the world?
Ans: Russia

Q. 10. Which is the most populated country in the world?
Ans: China

Q. 11. Which is the second largest populated country in the world?
Ans: India

Q. 12. Who is Barack Obama?
Ans: Former Presidents of USA

Q. 13. Who is Narendra Modi?
Ans: Current Prime Minister of India

Q 14. Who is Xi Jinping?
Ans: Presidents of China and General Secretary of the Communist Party of China

Q. 15. Who is the current Japanese prime minister?
Ans: Shinzō Abe

Q. 16. What is called Small and bushy plants?
Ans: Shrubs

Q. 17. Which is the fast-running bird in the world?
Ans: Ostrich

Q. 18. All the Sense organs are generally controlled by which?
Ans: Nervous System

Q. 19. What is the main cause of Rabies disease?
Ans: Dog’s bite

Q. 20. It is True or False? Lake Baikal is the Deepest lakes in the world.
Ans: True

Easy Trivia for Grade 3 Students (List of Important Trivia Quiz for Grade 3):

Q. 1. Which is the name of tallest animal in the world?
Ans: Giraffe

Q. 2. “Ship of Desert” is the common name of which animal?
Ans: Camel

Q. 3. A Loin is Omnivorous animal it is true or false?
Ans: False

Q. 4. Australia is a homeland of Kangaroo it is true or false?
Ans: True

Q. 5. What is the name of the common food of Giant Panda?
a) Bamboos

Q. 6. Who is the author of “Origin of life”?
Ans: Darwin

Q. 7. Generally, the Yellow fever is spread by which?
Ans: Housefly

Q. 8. How many types of blood groups are there?
Ans: 4 Types

Q. 9. What are the 4 types of blood group?
Ans: A, B, AB and O

Q. 10. Insulin is secreted by which organ of the human body?
Ans: Pancreas

Q. 11. What is the main cause of AIDS?
Ans: Virus

Q. 12. What is the Chemical formula of Carbon Dioxide?
Ans: CO2

Q. 13. What is symbol of Gamma?
Ans: Γ or γ

Q. 14. What is the symbol of Sigma?
Ans: Σ, ∑ σ, ς*

Q. 15. How to write 15 in roman numeral?
Ans: XV

Q. 16. How to write 14 in roman numeral?
Ans: XIV

Q. 17. How to write 19 in roman numeral?
Ans: XIX

Q. 18. How to write 20 in roman numeral?
Ans: XX

Q. 19. How to write 11 in roman numeral?
Ans: XI

Q. 20. How to write 9 in roman numeral?
Ans: IX

Simple Trivia quiz for Grade 3 Students (Trivia Quiz Questions for Grade 3rd Students):

Q. 6. What is the national sport of Canada?
Ans: Ice Hockey

Q. 7. What is the national sport of India?
Ans: Hockey

Q. 8. What is the national sport in England?
Ans: Cricket

Q. 9. What is the national sport in France?
Ans: Football

Q. 10. How many colours in the France Flag?
Ans: 3 Colours

Q. 11. What is the name of the colours which is present in the France Flag?
Ans: Blue, white, and red

Grade 3 Trivia Quiz Questions Answers (Trivia for Kids Grade 3):

Q. 1. Which is at the centre of our solar system?
Ans: Sunday

Q. 2. How many oceans are there in the world?
Ans: 5 Oceans

Q. 3. How many oceans are in India?
Ans: There is only one global ocean.

Q. 4. Where is the capital city of Isreal?
Ans: Jerusalem

Q. 5. What is the important function of the ozone layer?
Ans: Stop the ultraviolet radiation (UR)

Q. 6. How many legs does an Octopus have?]
Ans: 8 Legs

Q. 7. Which is the longest river in the world?
Ans: Nile River

Q. 8. When we celebrate International Holocaust Remembrance Day?
Ans: 27th January

Q. 9. When we celebrate World Wetlands Day?
Ans: 2nd February

Q. 10. On which date we celebrate the World Autism Awareness Day
Ans: 2nd April

Q. 11. On which date we celebrate World Labour Day?
Ans: 1st May

Q. 12. The World Anti Tobacco Day celebrated on which date?
Ans: 31 May

Q. 13. Which country’s cricket team won the first Cricket World Cup?
Ans: West Indies team

Q. 14. How many times West Indies cricket team won the Cricket World Cup?
Ans: 2 Times

Q. 15. How many times Australian Cricket team won the Cricket World Cup?
Ans: 5 Times

Q. 16. How many time England Cricket team won the ICC Cricket World Cup?
Ans: 1 Time

Q. 17. Who won the cricket world cup most times?
Ans: Australia

Q. 18. Who won the Cricket World Cup 2019?
Ans: England Cricket Team

Q. 19. Where is the next men’s ICC Cricket World Cup 2023?
Ans: India

Q. 20. How many times has India won the cricket World Cup?
Ans: 2 Times

Trivia Questions and Answers for Grade 3: Simple Trivia Quiz for Grade 3 Kids:

Q. 1. What is the result of 27 * 5 =…?
Ans: 135

Q. 2. What is the result of 22 * 22 =…?
Ans: 484

Q. 3. What is the final result of 89 *2 =…?
Ans: 178

Q. 4. What is the correct answer of 50 * 3 =…?
Ans: 150

Q. 5. What is the right answer of 30 * 0 =…?
Ans: 0

Q. 6. What number comes after the 871?
Ans: 872

Q. 7. What number comes after the 999?
Ans: 1000

Q. 8. What numbers come after the 889?
Ans: 890

Q. 9. What number comes before the 999?
Ans: 998

Q. 10. What number comes before 1000?
Ans: 999

Q. 11. If 3 * 6 = 18 then what is 6 * 3 =…?
Ans: 18

Q. 12. If 8* 6 = 48, then what is 7 * 8 =…?
Ans: 56

Q. 13. If 7 * 6 = 42, then what is 9 * 3 =…?
Ans: 27

Q. 14. If 3 * 0 = 0, then what is 0 * 3 =…?
Ans: 0

Q. 15. If 15 * 6 = 90, then what is 6 * 11 =…?
Ans: 66

Q. 16. If 95 – 05= 90, then what is 6 – 0 =…?
Ans: 0

Q. 17. If 99 – 8 = 91, then what is 99 – 98 =…?
Ans: 0

Q. 18. If 87 – 7 = 80, then what is 90 – 80 =…?
Ans: 10

Q. 19. If 88 + 90 = 178, then What is 77 + 07 =…?
Ans: 84

Q. 20. If 77 – 6 = 71, then what is 88 – 6 =….?
Ans: 81

Simple Online Trivia Questions and Answers for Grade 3rd Students (Online Trivia Questions for Grade 3rd):

Q. 1. It is true or false? Lake Superior is the shallowest of the Great Lakes.
Ans: It is True

Q. 2. It is true or false? Vostok Lake located in Antarctica.
Ans: It is True

Q. 3. It is true or false? The Pacific Ocean is the deepest sea in the world.
Ans: It is True

Q. 4. The Brahmaputra River flows through which countries?
Ans: China, India, Nepal and Bangladesh

Q. 5. Who said, “Give me liberty, or give me death!”?
Ans: Patrick Henry

Q. 6. In which year 1st World War begin?
Ans: 28 July 1914

Q. 7. In which year 2nd World War begin?
Ans: 1st Septembers 1939

Q. 8. In which year 1st world war end?
Ans: 11 November 1918

Q. 9. In which year 2nd world war end?
Ans: 2 September 1945

Q. 10. What is the Chemical symbol of Hydrogen?
Ans: H

For more related trivia questions and answers,

Online Trivia Quiz Questions and Answers for 1st Grade Kids:

Trivia Question Answers For Grade 2 Students

Trivia Question Answers for Grade 4 Students

Trivia Question Answers for Grade 5 Students

Trivia Question Answers for Grade 6 Kids

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 7 & 8 Students

Online Trivia Quiz Questions and Answers for Grade 9 & 10 Students

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *