Science Quiz Questions Answer for 6th 7th and 8th Class

Science Quiz for Class 6, 7, 8 Science Questions for 6, 7, 8 Students:

Science is one of the important subjects of every student. However, most of the students chose different types of subjects in higher classes but in the early classes, they must learn basic science. Now, if you are interested to increase your science knowledge and also wants to test your science knowledge then you are in the right place because in this article we are collecting hundreds of basic science questions (simple science GK Questions). So, just try to take these questions and give the correct answers. If you are unable to give the correct answer then you can also check the right answers which are already mentioned here. These Science questions are basically for Class 6th, 7th, 8th.

GK Questions for Class 6, 7, 8 with Answers in English Based on Ture and Falls:

Q. 1. Hydrogen is the first element placed on the periodic table, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 2. A nucleus is the centre part of an atom, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 3. Acids have a pH level below 7, it is True or false
Ans: Ans: Yes, it is True

Q. 4. Nitrogen gas found in the air, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 5. An electron carries a positive charge, it is true or false?
Ans: No, it is false

Q.6. “Au” is the chemical symbol for gold, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 7. “Mercury” is the only metal that is in liquid form at room temperature it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 8. K is the chemical symbol “Potassium” element, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 9. H20 is commonly known as Water, it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 10. Bases have a pH level below 7, it is True or false?
Ans: No, it is False

Q. 11. Sodium hydroxide (NaOH) is base it is true or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 12. A proton carries a positive charge, it is True or false?
Ans: Yes, it is True

Q. 13. Frogs live in normal water, it is true?
Ans: Yes, it is true
Q. 14. The common cold is caused by a virus, it is True or false?
Ans: True

GK Questions for Class 6, 7, 8 with Answers (Science GK Questions for Class  6th 7th, 8th Students):

Objective Science Quiz Questions Answer for 6th 7th and 8th Class Students:

Q. 1. Scientist Ernest Rutherford was awarded a Nobel Prize in which field?
a) Biology
b) Chemistry
c) Physics
d) None of these
Ans: Chemistry

Q.

Q. 2. What is the name of scientist who introduced the idea of natural selection?
a) Robert Hook
b) Raderford
c) Charles Darwin
d) None of these
Ans: Charles Darwin

Q. 3. Those students who are studying biology is known as?
a) Biologist
b) Physician
c) Sociologist
d) None of These
Ans: Biologist

Q. 4. Botany is the study of?
a) Animals
b) Plants
c) Both (a and b)
d) Machines
Ans: Plants

Q. 5. Zoology is the study of?
a) Virus
b) Animals
c) Plants
d) None of These
Ans: Animals

Science Quiz for Class 6 (Science GK Questions for Class 6th Students):

Science Quiz for Class 7 (Science GK Questions for Class 7th Students):

Science Quiz for Class 8 (Science GK Questions for Class 8th Students):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *