Science Questions for Kindergarten or Science Trivia Questions for Kindergarten

Importance of Science Questions for Kindergarten (Science Trivia Questions for Kindergarten)

science quiz for kindergartenScience always plays an important role in our day to day life and without science, we can’t imagine our life so easy or simple. As we know, Science is one of the complicated subjects that’s why most of the students always try to choose different subject but in the early classes it very important and mandatory subject for everyone. Now, in this particular article, we are trying to provides a huge list of simple Science question for Kindergarten or Simple Science Trivia Questions for Kindergarten. These questions are very informative for every kids or teen. If you think your kids/teens have enough basic science knowledge then you can easily take a test with the help of these common Science Questions for Kindergarten. However, we are also trying to provide correct answers to each science questions. So carefully learn these questions and increase your basic science knowledge.

Simple Science Questions for Kindergarten on Human Body (Science Trivia Questions for Kindergarten on Human Body):

Q. 1. What is the scientific name of a human being?
Ans: Homo Sapiens

Q. 2. How many teeth in adult person mouth?
Ans: 32 Teeth

Q. 3. How many eyes do you have?
Ans: 2 eyes

Q. 4. How many ears do you have?
Ans: 2 Ears

Q. 5. How many legs do you have?
Ans: 2 Legs

Q. 6. How many fingers do you have in a single hand?
Ans: 4 fingers and 1 thumb

Q. 7. How many thumbs in your one hand?
Ans: 1 thumb

Q. 8. How many thumbs in your both hands?
Ans: 2 Thumb

Q. 9. How many fingers in you both foot?
Ans: 8 fingers and 2 Toe

Q. 10. How many Nose do you have?
Ans: 1 Nose

Q. 11. What is the main function of the Lungs?
Ans: sucking oxygen (responsible for getting oxygen into, and carbon dioxide out of, your blood).

Q. 12. What is the main role of the Liver in the Human Body?
Ans: Clean various toxins out of the blood and also produce different types of the chemicals needed to digest food

Q. 13. What is the main role of Kidneys in Human Body?
Ans: Kidneys filter your blood

Q.14. What is the main role of Heart in Human Body?
Ans: Pumps blood around your whole body

Q. 15. What is the main role of the Brain in Human Body?
Ans: Control Whole Body System

Q. 16. What is the main role of the Stomach in Human Body?
Ans: Main digester in body or Contains a strong acid that helps to break down your food

Q. 17. How many neck do you have?
Ans: One Neck

Q. 18. How many tongue do you have in your mouth?
Ans: One Tongue

Q. 19. How many types of teeth in Human Mouth?
Ans: 4 Types of Teeth

Q. 20. What is the main role of the teeth in Human Mouth?
Ans: Chew, crush and grind the food

Essential Science Questions for kindergarten (Science Trivia Quiz for Kindergarten):

Q. 1. Who invented Anemometer?
Ans: Battista

Q. 2. Who invented the Telescope?
Ans: Hans Lippershey

Q. 3. Who invented the Microscope?
Ans: Hans Lippershey, Zacharias Janssen

Q. 4. Who invented Gravity?
Ans: Sir Isaac Newton

Q. 5. Who invented Mercury Thermometer?
Ans: Daniel Gabriel Fahrenheit

Q. 6. Who discovers Dynamite?
Ans: Alfred Nobel

Q. 7. Who discovers Radium?
Ans: Marie Curie and Pierre Curie

Q. 8. Who discover Bacteria?
Ans: Antony Van Leeuwenhoek

Q. 9. Who discovers Cholera Vaccine?
Ans: Waldemar Haffkine

Q. 10. Who discovers Rubella Vaccine?
Ans: Maurice Hilleman

Q. 11. Who discovers the Polio Vaccine?
Ans: Jonas Edward Salk

Q. 12. Who discovers Vitamin?
Ans: Casimir Funk

Q. 13. Who discovers HIV?
Ans: Luc Montagnier

Q. 14. Who discovers email?
Ans: Ray Tomlinson

Q. 15. Who invented Electric Bulb?
Ans: Thomas Edison

Q. 16. Who invented Telephone?
Ans: Alexander Graham Bell

Q. 17. Who discover Microprocessors?
Ans: Jerry Yang and David Filo

Q. 18. Who invented Radio?
Ans: Guglielmo Marconi

Q. 19. Who invented the periodic table?
Ans: Dmitri Mendeleev

Q. 20. Who invented the Transformer and Electric Motor?
Ans: Michael Faraday

Q. 21. Who invented Diesel Engine?
Ans: Rudolf Diesel

Q. 22. Who invented Battery?
Ans: Alessandro Volta

Q. 23. Who invented the Steam Engine?
Ans: James Watt

Q. 24. Who invented the Helicopter?
Ans: Broquet

Q. 25. Who invented Stethoscope?
Ans: Rane Laennec

Science Test Questions for kindergarten (Science Test Trivia Questions for kindergarten)

Q. 1. What is the scientific name of Apple?
Ans: Malus pumila)

Q. 2. What is the scientific name of Banana?
Ans: Musa paradisiaca

Q. 3. What is the scientific name of Custard apple?
Ans: Annona squamosa

Q. 4. What is the scientific name of Grape?
Ans: Vitis vinifera

Q. 5. What is the scientific name of Guava?
Ans: Psidium guajava

Q. 6. What is the scientific name of Litchi?
Ans: Litchi chinensis

Q. 7. What is the scientific name of Mango?
Ans: Mangifera indica

Q. 8. What is the scientific name of Java plum?
Ans: Syzygium cumini

Q. 9. What is the scientific name of Papaya?
Ans: Carica papaya

Q. 10. What is the scientific name of Peach?
Ans: Prunus persica

Q. 11. What is the scientific name of Phalsa?
Ans: Grewia asiatica

Q. 12. What is the scientific name of Pineapple?
Ans: Ananas comosus

Q. 13. What is the scientific name of Pomegranate?
Ans: Punica granatum

Q. 14. What is the scientific name of Sapodilla?
Ans: Manilkara zapota

Q. 15. What is the scientific name of coconut?
Ans: Cocus Nocifera

Easy Science Questions for Kindergarten (Easy Science Trivia Questions for Kindergarten):

Q. 1. What is the scientific name of a Black buck?
Ans: Antelope cervicapra

Q. 2. What is the scientific name of Chinkara?
Ans: Gazella bennettii

Q. 3. What is the scientific name of Wolf?
Ans: Canis lupus

Q. 4. What is the scientific name of Lion?
Ans: Panthera leo

Q. 5. What is the scientific name of the Elephant?
Ans: Elephas maximus

Q. 6. What is the scientific name of Wild Ass?
Ans: Equus Africanus asinus

Q. 7. What is the scientific name of Leopard or panther?
Ans: Panthera pardus

Q. 8. What is the scientific name of Peacock?
Ans: Pavo cristatus

Q. 9. What is the scientific name of Fox?
Ans: Vulpes vulpes

Q. 10. What is the scientific name of Crocodile?
Ans: Crocodylus palustris

Q. 11. What is the scientific name of Horse?
Ans: Equus caballus

Q. 12. What is the scientific name of Zebra?
Ans: Equus quagga

Q. 13. What is the scientific name of Buffalo?
Ans: Babalus bubalis

Q. 14. What is the scientific name of Wild boar?
Ans: Sus scrofa

Q. 15. What is the scientific name of an Arabian camel?
Ans: Camelus dromedaries

Objective Science Questions for Kindergarten (Objective Science Trivia Questions for Kindergarten):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *