List of Governor of Tamilnadu State and GK Questions And Answers

Governor of Tamilnadu | List of Governor of Tamilnadu State 1947-2019 GK Quiz Questions and Answers:

As we know, the State Government of Tamil Nadu is the governing authority for the Tamil Nadu State of India. However, the State Governor is the constitutional head of state while the Chief Minister of State is head of the council of ministers and The Chief Justice of State is the head of the judiciary. Now, in this section, we are trying to provide a complete list of Governor of Tamilnadu State. If you think you have enough knowledge about it, that time you can take these GK Questions which are based on the governor of Tamilnadu or GK Questions on Governor Tamilnadu State (GK Questions and Answers on the Governors). So, carefully learn these General knowledge questions and answers to Governor and increase your knowledge.

GK Quiz on State Governor of Tamil Nadu (GK Questions and Answers on the Governors):

Q. 1. What is the name of President who appointed the Sardar Ujjal Singh as Governor of Tamilnadu State?
a) Zakir Husain
b) Varaha Venkata Giri
c) Fakhruddin Ali Ahmed
d) None of These
Ans: Zakir Husain

Q. 2. What is the total Tenure of Sardar Ujjal Singh as a Governor of Tamilnadu State?
a) 4 November 1980 to 3 September 1982
b) 27 April 1977 to 27 October 1980
c) 14 January 1969 to 27 May 1971
d) None of These
Ans: 14 January 1969 to 27 May 1971

Q. 3. Who is the current Governor of Tamilnadu State?
a) Surjit Singh Barnala
b) Banwarilal Purohit
c) Konijeti Rosaiah
d) None of These
Ans: Banwarilal Purohit

Q. 4. What is the total Tenure of Konijeti Rosaiah as Governor of Tamilnadu State?
a) Jan 25, 1997 to Jul 3, 2001
b) Jan 18, 2002 to Nov 3, 2004
c) Aug 31, 2011 to 6 October 2017
d) None of These
Ans: Aug 31, 2011 to 6 October 2017

Q. 5. What is the name of President who appointed the Banwarilal Purohit as State Governor of Tamilnadu?
a) Pratibha Patil
b) Ram Nath Kovind
c) Pranab Mukherjee
d) None of these
Ans: Ram Nath Kovind

Q. 6. What is the total Tenure of M. Fathima Beevi as a State Governor of Tamilnadu?
a) 17 February 1988 to 24 May 1990
b) 15 February 1991 to 31 May 1993
c) 25 January 1997 to 3 July 2001
d) None of these
Ans: 25 January 1997 to 3 July 2001

Governor Of Tamil Nadu GK Questions and Answers (Governor Of Tamil Nadu GK Quiz)
Q. 1. What is the name of President who appointed the Sadiq Ali as Governor of Tamilnadu State?
a) R. Venkataraman
b) Neelam Sanjiva Reddy
c) Shankar Dayal Sharma
d) None of These
Ans: Neelam Sanjiva Reddy

Q. 2. What is the name of President who appointed the Prabhudas Patwari as Governor of Tamilnadu State?
a) Basappa Danappa Jatti
b) Varaha Venkata Giri
c) Fakhruddin Ali Ahmed
d) None of These
Ans: Basappa Danappa Jatti

Q. 3. What is the name of President who appointed the Mohan Lal Sukhadia as Governor of Tamilnadu State?
a) Fakhruddin Ali Ahmed
b) R. Venkataraman
c) Shankar Dayal Sharma
d) None of These
Ans: Fakhruddin Ali Ahmed

Q. 3. What is the name of President who appointed the P. S. Ramamohan Rao, as Governor of Tamilnadu State?
a) Shankar Dayal Sharma
b) A. P. J. Abdul Kalam
c) Pratibha Patil
d) None of these
Ans: A. P. J. Abdul Kalam

Q. 4. What is the total Tenure of Kodardas Kalidas Shah as a Governor of Tamilnadu State?
a) 3 September 1982 to 17 February 1988
b) 27 May 1971 to 16 June 1976
c) 27 October 1980 to 4 November 1980
d) None of These
Ans: 27 May 1971 to 16 June 1976

Q. 5. What is the total Tenure of Surjit Singh Barnala as a Governor of Tamilnadu State?
a) 15 May 1991 to 10 May 1993
b) 15 Jun 1991 to 12 July 1993
c) 24 May 1990 to 15 February 1991
d) None of these
Ans: 24 May 1990 to 15 February 1991

Q. 6. What is the total Tenure of Marri Chenna Reddy as a Governor of Tamilnadu State?
a) 2 February 1998 to 25 January 1999
b) 2 December 1996 to 25 January 1997
c) 31 May 1993 to 2 December 1996
d) None of these
Ans: 2 December 1996 to 25 January 1997

Q. 7. What is the total Tenure of Banwarilal Purohit as a Governor of Tamilnadu State?
a) 5 October 2017 to 5 Jun 2018
b) 6 October 2017 Incumbent
c) 31 August 2011 to 30 August 2016
d) None of these
Ans: 6 October 2017 Incumbent

Q. 8. What is the total Tenure of Marri Chenna Reddy as a Governor of Tamilnadu State?
a) 24 May 1990 to 15 February 1991
b) 31 May 1993 to 2 December 1996
c) 2 December 1996 to 25 January 1997
d) None of These
Ans: 31 May 1993 to 2 December 1996

Q. 9. What is the total Tenure of M. M. Ismail as a Governor of Tamilnadu State?
a) 27 October 1980 to 4 November 1980
b) 17 February 1988 to 24 May 1990
c) 27 October 1980 to 4 November 1980
d) None of These
Ans: 27 October 1980 to 4 November 1980

District Statistics 32
Revenue Divisions 87
Taluks 301
Firkas 1349
Revenue Villages 17680
Municipal Corporations 10
Municipalities 125
Panchayat Unions (Blocks) 385
Town Panchayats 561
Village Panchayats 12618
Lok Sabha Constituencies 39
Assembly Constituencies 234

List of Governor of TamilNadu State (Governor of TamilNadu State) 1948 to Incumbent:

S.N Name of Governor Tenure
1 Lieutenant-General Sir Archibald Edward Nye May 6, 1946 to Sep 7, 1948
2 Maharaja Sir Krishna Kumarasinhji Bhavsinhji Sep 7, 1948 to Mar 12, 1952
3 Sri Prakasa Mar 12, 1952 to Dec 10, 1956
4 A. J. John, Anaparambil Dec 10, 1956 to Sep 30, 1957
5 Pakala Venkata Rajamannar (acting) Oct 1, 1957 to Jan 24, 1958
6 Bhishnuram Medhi Jan 24, 1958 to May 4, 1964
7 Maharaja Sir Jayachamaraja Wodeyar Bahadur May 4, 1964 to Nov 24, 1964
8 P. Chandra Reddy Nov 24, 1964 to Dec 7, 1965
9 Maharaja Sir Jayachamaraja Wodeyar Bahadur Dec 7, 1965 to Jun 28, 1966
10 Sardar Ujjal Singh (acting till 16 June 1967) Jun 28, 1966 to Jan 14, 1969
11 Sardar Ujjal Singh Jan 14, 1969 to May 27, 1971
12 Kodardas Kalidas Shah May 27, 1971 to Jun 16, 1976
13 Mohan Lal Sukhadia Jun 16, 1976 to Apr 8, 1977
14 Justice P. Govindan Nair (acting) Apr 9, 1977 to Apr 27, 1977
15 Prabhudas B. Patwari Apr 27, 1977 to Oct 27, 1980
16 Justice M. M. Ismail (acting) Oct 27, 1980 to Nov 4, 1980
17 Sadiq Ali Nov 4, 1980 to Sep 3, 1982
18 Sundar Lal Khurana Sep 3, 1982 to Feb 17, 1988
19 P. C. Alexander Feb 17, 1988 to May 24, 1990
20 Sardar Surjit Singh Barnala May 24, 1990 to Feb 15, 1991
21 Bhishma Narain Singh Feb 15, 1991 to May 31, 1993
22 Marri Chenna Reddy May 31, 1993 to Dec 2, 1996
23 Krishan Kant (additional charge) Dec 2, 1996 to Jan 25, 1997
24 Justice M. Fathima Beevi Jan 25, 1997 to Jul 3, 2001
25 Dr. C. Rangarajan (additional charge) Jul 3, 2001 to Jan 18, 2002
26 P. S. Ramamohan Rao Jan 18, 2002 to Nov 3, 2004
27 Sardar Surjit Singh Barnala Nov 3, 2004 to Aug 31, 2011
28 Konijeti Rosaiah Aug 31, 2011 to 6 October 2017
29 Banwarilal Purohit 6 October 2017 to Present

List of Governors of Reserve Bank of India (RBI) GK Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *