GK Quiz Games Questions Answers

GK Quiz Games | Games GK Questions Answers | Quiz Games General Knowledge | General Knowledge Games

Quiz Games General Knowledge: General Knowledge and General Awareness are very important for everyone because it is a very crucial area in various competitive exams and most of the peoples feel huge difficulties to gain maximum score on it. Edunoise Online GK Quiz Games (Online General Knowledge Tests Games include a wide range of General Knowledge and General Awareness Questions Answers which is very helpful for every age group of peoples. These Online Quiz Games General Knowledge Tests (General Knowledge Games Quiz) cover all those topics which can be very important and useful for any competitive exams as well as knowledge awareness purpose. As we know, a good base in General Knowledge and General Awareness is very important for clearing any current and upcoming competitive exams. Tackling these interesting GK Quiz Games you should easily develop a good understanding of the things happening around them.

Basic GK Quiz Game or Basic General Knowledge Questions And Answers Games For Kids:

Q. 1. What is the main function of ears?
a) Listening to/hearing.
b) Watching
c) Both (a and b)
d) None of these
Answer: Listening/hearing.

Q. 2. What is the main function of the Eye?
a) Listening to/hearing.
b) See/Watching
c) Both (a and b)
d) None of these
Answer: See/Watching

Q. 3. What is the taste of raw apple?
a) Sour
b) Bitter
c) Sweet
d) None of These
Ans: Sweet

Q. 4. What is the taste of Lemon?
a) Sour
b) Bitter
c) Sweet
d) None of These
Ans: Sour

Q. 5. What is the taste of Banana?
a) Sour
b) Bitter
c) Sweet
d) None of These
Ans: Sweet

Q.6. What is the taste of Watermelon?
a) Sour
b) Bitter
c) Sweet
d) None of These
Ans: Sweet

Q. 7. How many colours in Rainbow?
a) 8 Colors
b) 7 Colors
c) 9 Colors
d) 6 Colors
Ans: 7 Colors

Important Quiz Games GK Questions And Answers List:

Science Questions for Kindergarten or Science Trivia Questions for Kindergarten List of Trivia Question of The Day 2019-2020
Current Events Trivia Quiz Southeast Asia Map Quiz & Southeast Asia Map Trivia Questions
Funny Trivia Questions Multiple Choice Trivia Questions 2018-2019
Trivia Questions for Teens Easy Trivia Questions for Kids & Students
Kids GK 2019 (Kids General Knowledge) Questions and Answers Disney Quiz Questions and Answers
Countries of the World Quiz African Countries Quiz
Are  you Smarter than a 6th Grader? South America Map Quiz
Central America Map Quiz North America Map Quiz
Most Popular World Capitals Quiz Top 100 Countries Quiz
Learn About US Map Quiz 2019-2020

List of Important Quiz Games General Knowledge:

GK Questions Games For Teens And Older Kids (Class 5 & 8): In this section, we are trying to provides very simply to hard GK Question Game. So far we have covered various exciting and most intriguing GK questions for teenagers. Now, carefully try to learn these GK questions and answers and increase your knowledge.

Q. 1. In the following, which continent is the hottest continent on the Earth?
a) Asia continent
b) Australia continent
c) Africa
d) South America
Answer: Africa continent

Q. 2. In the following, which sport is most popular throughout the world?
a) Soccer
b) Hockey
c) Volleyball
d) Long Tennis
Answer: Soccer

Q. 3. Which is the 21st letter of the English alphabet?
a) U
b) S
c) T
d) M
Ans: U

Q. 4. How many days are there in a one week?
a) 6 Days
b) 7 Days
c) 5 Days
d) 8 Days
Ans: 7 Days

Q. 5. In Which year did the First World War begin?
a) 1914
b) 1913
c) 1918
d) 1911
Answer: 1914

Q. 6. Who discovered Cuba?
a) Ferdinand Magellan
b) Christopher Columbus
c) Vasco da Gama
d) Marco Polo
Answer: Christopher Columbus

Q. 7. Who is the founder of Microsoft?
a) Paul Allen
b) Bill Gates,
c) Both (a and b)
d) None of These
Ans: Both (a and b) Paul Allen, Bill Gates

Q. 8. Who were the founders of Instagram?
a) Kevin Systrom
b) Mike Krieger
c) Both (a and b)
d) None of These
Ans: Both (a and b) (Kevin Systrom and Mike Krieger)

Q. 9. In which year Instagram founded?
a) 2010
b) 2012
c) 2008
d) 2014
Ans: 2012

Q. 10. In which year Twitter founded?
a) 2006
b) 2010
c) 2007
d) 2005
Ans: 2006

List of Common General Knowledge Games Questions and Answers:

GK Quiz Games (Quiz Games General Knowledge):
Games GK Quiz Questions  and Answers (General Knowledge Games Quiz):

GK Quiz Games For Kids are very useful because these questions surely increase your basic knowledge of various aspects. These huge number of Quizzes are fun when they are played like simple games without stress. Here is an important and useful fun GK quiz game for students, you can play these GK Quiz Games learn about different topics. In this particular section, we are trying to provide GK Quiz Games which is called Odd One Out, and all you have to do is ask your students/kids.

Q. 1. Theater, Class, Books, School
Answer: Theater

Q. 2. Laptop, Battery, Software, Medicine
Answer: Medicine

Q. 3. Milk, Curd, Butter, Potatoes
Answer: Potatoes

Q. 4. Home, Door, Windows, Software
Answer: Software

Q. 5. Apple, Banana, Grapes, Books
Answer: Books

Q. 6. Potato, Lady Finger, Cabbage, Apple
Answer: Apple

Q. 7. River, Sea, Ocean, Sky
Answer: Sky

Q. 8. Necklace, Earrings, Bracelet, Wood
Answer: Wood

Q. 9. Television, Cable, Set-top Box, Books
Answer: Books

Q. 10. Flower, Plant, Smell, Rock
Answer: Rock

General Knowledge Quizzes and Games (GK General Knowledge Quiz Game):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *