Dams in Chhattisgarh GK Questions Answers

GK Quiz on Dams in Chhattisgarh: Dams in Chhattisgarh, Largest, Biggest, Highest, Longest Dam:

Q. 1. Dudhawa Dam build on which river in Chhattisgarh State?
Ans: Mahanadi River

Q. 2. What is the hight of Dudhawa Dam?
Ans: 24.53 Mt.

Q. 3. What is the total length of Dudhawa Dam?
Ans: 2,906.43 Mt.

Q. 4. When was the Dudhawa Dam Construction began?
Ans: 1953-54

Q. 5. When was the Dudhwa dam constructed?
Ans: 1963-64

Q. 6. What is the common name of Gangrel Dam?
Ans: R.S. Sagar Dam

Q.7. What is the total height of Gangrel Dam?
Ans: 30.5 m (100 ft)

Q. 8. What is the total length of Gangrel Dam?
Ans: 1,830 m (6,004 ft)

Q. 9. Murrum Silli Dam build on which river in Chhattisgarh State?
Ans: Sillari River

Q. 10. When was the Murrum Silli Construction began?
Ans: 1914

Q. 11. When was the Murrum Silli constructed?
Ans: 1923

Q. 12. What is the total Height of Murrum Silli Dam?
Ans: 34.15 m (112 ft)

Q. 13. What is the total length of Murrum Silli Dam?
Ans: 2,591 m (8,501 ft)

Q. 14. What is the Kherkatta Reservoir?
Ans: It is a man-made lake

Q. 15. When was the Kherkatta Reservoir Construction began?
Ans: 1958

Q. 16. When was the Kherkatta Reservoir constructed?
Ans: 1964

Q. 17. What is the total Height of Kherkatta Reservoir?
Ans: 20 m (66 ft)

Q. 18. What is the total length of Kherkatta Reservoir?
Ans: 610 m (2,000 ft)

Q. 19. When was the Hasdeo Bango Dam constructed?
Ans: 1961-62

Q. 20. Hasdeo Bango Dam build on which river in Chhattisgarh State?
Ans: Hasdeo river

Q. 21. Sondur Dam build on which river in Chhattisgarh State?
Ans: Sondur River

Q. 22. When was the Sondur Dam constructed?
Ans: 1988

Q. 23. Tandula Dam build on which river in Chhattisgarh State?
Ans: Confluence of Tandula and Sukha Nala Rivers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *